la-Suceava.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii sucevenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Reluarea furnizării apei calde în municipiul Suceava este condiționată de majorarea prețului la gigacalorie

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că livrarea apei calde și, ulterior, a încălzirii în municipiul reședință de județ este condiționată de majorarea prețului la gigacalorie.

Muzeul de Artă ''Ion Irimescu'' deține cea mai mare colecție de autor din țară

Muzeul de Artă ''Ion Irimescu'' din Fălticeni, inaugurat la 10 februarie 1975, deține cea mai mare colecție de autor din țară, fiind unicul de acest fel din România și al doilea din Europa după Colecția lui Rodin din Paris.

Mănăstirile din județul Suceava, flăcări ale credinței și nuclee de creație artistică

Mănăstirile și bisericile pictate din Bucovina atrag, de sute de ani, oameni de toate vârstele, fiind loc de închinare și pelerinaj mai ales în preajma marilor sărbători creștine. Aici, timp de secole, s-a întreținut vie flacăra credinței și, în același timp, s-au format puternice nuclee de cultură și creație artistică.

Cetatea de Scaun a Sucevei, fortificația care nu a fost cucerită vreodată

Cetatea de Scaun a Sucevei, cea mai mare din spațiul extracarpatic, construită în perioada de glorie a Moldovei medievale, a intrat în istorie ca fiind necucerită vreodată. Deși construită în perioada domnitorului Petru I Mușat, Cetatea Suceava este pomenită în legătură cu numele lui Ștefan cel Mare, în perioada îndelungatei domnii a acestuia fiindu-i construite cele mai importante fortificații.

Ceramica neagră de Marginea, cunoscută în lume pentru tehnica preistorică de ardere înăbușită

Ceramica neagră din comuna suceveană Marginea a ajuns să scrie istorie în spațiul bucovinean de-a lungul a sute de ani, timp în care localnicii își făcuseră din acest meșteșug un mod de viață.

Cea mai mare locuință din Europa de acum 7.000 de ani, descoperită la Baia

Arheologii suceveni au făcut o nouă descoperire în situl pre-Cucuteni I de la Baia, cu o vechime de peste 7.000 de ani, confirmată de experți din domeniu din Kiev - Ucraina și Chișinău - Republica Moldova.

Herghelia Rădăuți, cea mai veche din țară, recunoscută pe plan mondial

Cea mai veche herghelie din țară, recunoscută pe plan mondial, se află în județul Suceava, la Rădăuți, situată la intrarea în oraș, în apropierea Mănăstirii Bogdana.

Producția industrială a crescut în județul Suceava cu 19,3% în primul semestru

Producția industrială a județului Suceava a crescut, în primul semestru al acestui an, cu 19,3% comparativ cu perioada similară din 2013, cu mult peste media de creștere la nivel național, de 9,1%, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Județul Suceava: scurt istoric

Cele mai vechi urme de locuire umană descoperite în perimetrul actual al județului Suceava datează din Paleoliticul superior, fiind semnalate în arealele localităților Probota, Baia, Bogdănești, Dolhasca, Udești ș.a.

Municipiul Vatra Dornei

Vatra Dornei este un municipiu din județul Suceava, situat în Depresiunea Dornelor, la 808 m altitudine, la confluența râului Dorna cu Bistrița, la 110 km SV de municipiul Suceava, reședință de județ.

Municipiul Rădăuți

Municipiul Rădăuți din județul Suceava este situat în depresiunea omonimă, pe interfluviul dintre râurile Sucevița și Pozen, la 360-380 m altitudine, la 38 Km NV de municipiul Suceava, reședință de județ.

Municipiul Fălticeni

La 26 km de municipiul Suceava se află municipiul Fălticeni, așezat pe râul Șomuzu Mare, la limita vestică a Podișului Suceava.

Municipiul Câmpulung Moldovenesc

Municipiul Câmpulung Moldovenesc este situat în județul Suceava, în partea de N-NE a României, pe cursul superior al râului Moldova. Se află la o altitudine de 630 m, la poalele de N ale masivului Rarău, la o distanță de 69 km de Suceava, municipiul reședință de județ. Este așezat la intersecția principalelor căi de acces feroviare și rutiere, care leagă Moldova cu Transilvania și Maramureșul.

Municipiul Suceava

Municipiul Suceava, reședința județului cu același nume, este situat în NE României, în partea centrală a Podișului Sucevei, la o altitudine de 325-340 m, pe dreapta râului Suceava.

Județul Suceava: prezentare

Situat în partea de nord-est a țării, Suceava este al doilea județ ca mărime din țară, reprezentând 3,6% din suprafața totală a țării. Se învecinează cu Ucraina la nord și cu județele Botoșani la est, Iași la sud-est, Neamț și Harghita la sud, Mureș la sud-vest, Bistrița Năsăud și Maramureș la vest. În județ există două puncte de trecere a frontierei spre Ucraina: Siret (România) — Porubne (Ucraina), pentru trafic rutier, și Vicșani (România) — Vadu Siret (Ucraina), pentru trafic feroviar.

Unele primării sucevene au rămas fără bani pentru plata persoanele cu handicap și a însoțitorilor acestora

Mai multe primării din județul Suceava nu mai au bani să plătească indemnizațiile persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora. Printre unitățile administrativ-teritoriale din județ care se confruntă cu această situație se numără cele din localitățile Adâncata, Bosanci, Dolhasca, Dumbrăveni, Vadu Moldovei și Vicovu de Sus. 

Muzeul de Artă "Ion Irimescu" din Fălticeni

Muzeul de Artă "Ion Irimescu" din Fălticeni este o instituție unică în țara noastră prin faptul că deține cea mai mare colecție de autor din România.

Sucevenii nu vor avea căldură la iarnă, dacă nu plătesc datoriile de patru milioane de euro

Sucevenii care au locuințele racordate la sistemul centralizat de încălzire vor rămâne fără căldură la iarnă dacă nu vor achita facturile restante ce însumează, în total, aproximativ patru milioane de euro, a declarat, miercuri, primarul Ion Lungu.

ACL a pierdut majoritatea în Consiliul Local Suceava

Trei consilieri locali ai Alianței Creștin-Liberale (ACL) și-au anunțat, în ședința de marți, intenția de a deveni independenți, ACL pierzând astfel majoritatea pe care o deținea în Consiliul Local (CL) Suceava. 

Cinci primării sucevene trebuie să returneze banii accesați de la UE din cauza unor nereguli depistate la reevaluare

Primăriile din cinci comune sucevene vor trebui să returneze integral fondurile accesate de la Uniunea Europeană pentru realizarea unor investiții pentru comunitatea locală. 

Simulare de accident aviatic cu un Boeing 737 în munți

Sediul ISU Suceava a găzduit, joi, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Suceava, condusă de prefectul Florin Sinescu și președintele Consiliului Județean, Ioan Cătălin Nechifor, cu participarea șefilor structurilor deconcentrate, în care s-a stabilit organizarea în teren a unui exercițiu de simulare a unui accident aviatic cu un Boeing 737 prăbușit în munți.

Primarul Sucevei va propune în CL majorarea prețului pentru transportul și distribuția agentului termic

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că agreează solicitarea SC Termica SA Suceava de majorare a prețului pentru transportul și distribuția agentului termic, urmând să avanseze o propunere în acest sens Consiliului Local. Lungu a precizat că propunerea sa vizează majorarea prețului gigacaloriei la 159 de lei cu tot cu TVA, în timp ce Termica SA a solicitat 159 de lei fără TVA. 

Alți cinci primari PDL și PNL și 50 de consilieri locali s-au înscris în PSD Suceava

Cinci primari, dintre care trei PNL și doi PDL, precum și 50 de consilieri locali s-au înscris în PSD ca urmare a apariției OUG 55/2014 pentru reglementarea unor măsuri privind administrația publică locală, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ioana Maftei. 

Primarul Sucevei a renunțat la PDL, devenind independent

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a demisionat din PDL, declarându-se independent.

Sucevenii au restanțe de 4 milioane euro la Termica

Sucevenii care înregistrează restanțe la plata încălzirii riscă să nu beneficieze de căldură în viitorul sezon rece, în condițiile în care SC Termica SA Suceava are de recuperat de la populație aproximativ 4 milioane de euro, a declarat, luni, administratorul special al societății, Ovidiu Dumitrescu. 

Spitalul Județean Suceava achiziționează un computer tomograf de ultimă generație

Spitalul Județean Suceava va achiziționa un computer tomograf de ultimă generație, achiziționat cu 1,6 milioane de lei printr-o licitație electronică, a declarat, marți, președintele Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

Parc agricol după model francez, prin parteneriat între fermieri și Consiliul Județean Suceava

Administrația județeană, printr-un parteneriat public-privat, și fermierii suceveni vor înființa în județul Suceava un parc agricol după modelul francez, a declarat, marți, președintele Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor. 

A fost inaugurată o grădiniță la Dumbrăveni

Premierul Victor Ponta a inaugurat, duminică, Grădinița cu program normal nr. 3 din comuna Dumbrăveni din județul Suceava.

Cel mai mare tezaur monetar geto-dacic, descoperit la Cacica de un localnic

Cel mai mare tezaur monetar geto-dacic din România a fost descoperit în comuna suceveană Cacica și a ajuns, miercuri, în custodia Muzeului Bucovinei, a declarat pentru AGERPRES directorul instituției, Emil Constantin Ursu.

Întâlnire între președintele CJ Suceava și guvernatorul Regiunii Cernăuți, la PTF Siret

Președintele Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, s-a întâlnit, joi, cu guvernatorul Regiunii Cernăuți, Roman Vanzuryak, pentru a discuta despre evoluțiile din zonă, dar și despre colaborarea dintre cele două regiuni.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a respins cererea firmei constructoare „Pfeiffer” de a deschide noi fronturi de lucru în proiectul de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare

În Comandamentul de la Primărie, Ion Lungu a afirmat că solicitarea va fi luată în calcul doar când vor fi încheiate lucrările în curs de execuție.

Deschiderea OIAA, la Cetatea de Scaun a Sucevei, cu spectacol de lumini, lasere și focuri de artificii

Deschiderea celei de a VIII-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică (OIAA) de la Suceava va avea loc pe 2 august la Cetatea de Scaun a Sucevei, de la ora 20,00 la 23,00, cu un show spectaculos ce include, printre altele un spectacol de lumini, lasere, artificii și jonglerii cu foc, au declarat, miercuri, organizatorii, respectiv Inspectoratul Școlar Județean, Universitatea "Ștefan cel Mare"(USV), Societatea Știintifică ''Cygnus'' și Ministerul Educației Naționale (MEN).

Alte știri: 4 3 2 1

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015